ROCKIN' BIRD VOCALS
  • Etusivu
  • Laulu- ja puhetunnit
    • Hinnasto
  • Varaa tunti
  • Saara
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • English

Valtuutettu CVT-opettaja, mitä se tarkoittaa?

26/6/2019

0 Comments

 
Picture
Valmistuin kesäkuussa 2019 valtuutetuksi CVT-opettajaksi tanskalaisesta Complete Vocal Institutesta. Kyseessä on kolme vuotta kestävä laulaja-laulunopettajakoulutus, joka antaa meille kattavan anatomisen ja pedagogisen tavan opettaa laulua ja tukea laulajan kasvua artistina.

Valmistuttuani minulta on jo muutama laulaja kysellyt, että mitä valtuutettu CVT-opettaja tarkoittaa käytännössä? Mitä etuja valtuutus antaa ja miten laulaja hyötyy käydessään valtuutetun CVT-opettajan tunneilla? Etuja on monia ja eri opettajat kokevat ne eri tavalla. Tässä minulle kolme tärkeintä asiaa. 
​
1. Käymme koulutuksissa säännöllisesti
Tarinamme ei lopu siihen, kun olemme valmistuneet. Jos haluamme pitää itsemme valtuutettuna CVT-opettajana meidän pitää käydä vähintään kolmen vuoden välein päivityksissä Complete Vocal Institutessa. Tämä takaa sinulle laulajana sen, että osaamisemme opettajina on ajan tasalla ja pystymme demonstroimaan sinulle haluamasi saundit.

2. CVT tekee jatkuvaa tutkimustyötä ja kehittyy koko ajan
Laulutekniikka kehittyy koko ajan ja Complete Vocal Institute tekee jatkuvaa tutkimustyötä ymmärtääkseen enemmän ääntä ja laulutekniikkaa. Termit saavat lisää tarkennusta ja tämä auttaa meitä laulunopettajia ymmärtämään laulajiamme ja heidän toiveitaan paremmin. Tämän vuoksi erilaisia laulusaundeja voi analysoida koko ajan tarkemmin ja pienetkin nyanssit saadaan kuuluviin.

3. Saamme tietoomme viimeisimmät tutkimukset päivityksissä
Complete Vocal institute ylläpitää valtuutettujen CVT-opettajien osaamista yllä jatkuvuus ja kehitys edellä. He kertovat avoimesti kaikesta uudesta ja me olemme tämän vuoksi niin sanotusti tiedon syntysijalla. Sinulle laulajana tämä tarkoittaa sitä, että voimme antaa sinulle tarkempia vastauksia ja auttaa sinua rakentamaan omaa laulusaundia konkreettisesti ja tehokkaasti. 

Minulle niin laulajana kuin laulunopettajana on tärkeää, että osaamista kehitetään koko ajan. Se hetki, kun kuvittelee olevansa valmis ja osaavansa tai tietävänsä kaiken, kehitys ja kasvu lakkaa. Tämän vuoksi on hyvä pysyä aktiivisena ja pitää huolta siitä, että oma kehitys pysyy kasvujohteisena ja uusi saa sijaa myös opetuksessa. Tämän vuoksi itse valitsin Complete Vocal Techiquen ja olen äärimmäisen onnellinen valinnastani. Kun valmistuin, homma ei pääty siihen. Tästä se vasta alkaa!
​
Laulamisiin,
Saara
0 Comments

Miten nostaa treenien tai laulutunnin nauhoituksen laatua

17/6/2019

0 Comments

 
Picture
Puhutaan suoraan, kännykän mikrofonin saundi osaa olla karu. Se ei välttämättä nappaa kaikkia taajuuksia kunnolla ja siinä ei ole mahdollisuutta säädellä mikrofonin herkkyyttä. Silloin kun haluat tuloshakuisesti kehittää saundiasi tai toimintaasi muusikkona, kannattaa tehdä pieni panostus ja ostaa ulkoinen mikrofoni treenien tai laulutuntien nauhoittamiseen.

Tässä kirjoituksessa keskityn puhelimeen liitettäviin mikrofoneihin.

Etuja kännykkään liitettävässä mikrofonissa on useita alkaen sen koosta: se on helppo kuljettaa mukana ja jättää laukkuun odottamaan inspiraation iskemistä. Riippuen mallista, voit säätää mikin herkkyyden vastaamaan nauhoitustilannetta. Tämä mahdollistaa sen, ettei treenikämppänauhoitukset mene niin sanotusti ruvelle ja ainoa asia minkä kuulet on särinä. Ulkoinen mikrofoni on herkempi ja sen vuoksi riippuen mallista ja tilanteesta, myös äänenlaatu paranee. Tämä antaa taas sinulle paljon enemmän eväitä saundin tai biisien kehittämiseen kun kuulet äänen realistisemmin.

Eri nauhoituslaitteiden hinta vaihtelee 50-150 välillä, joten aluksi kannattaa määritellä itselle sopiva budjetti. Toinen kysymys ostohetkellä on se, että haluatko puhelimeen liitettävän mikforonin, jota on helppo kantaa mukana, vai kenties erillisen nauhurin. Kannattaa arvioida mahdollisimman realistisesti missä mikrofonia käytetään (treenit, laulutuntien nauhoitus, biisien teko), tarvitsetko herkkyyden säätöä (gain), mikä suuntakuvio olisi paras sinulle ja niin edes pois päin. 

Tässä sinulle neljä vaihtoehtoa, mistä voit lähteä tutkimaan uuden mikrofonin mahdollisuuksia:
Picture
Picture
Zoom IQ 6 
  • ​X/Y stereo
  • ​90°/120°
  • ​Sisääntulo Gain: +11 - +15 dB​
  • Lue lisää
Zoom iQ7​
  • 90°/120° tai mid-side stereomikrofoni, joka mahdollistaa stereokuvan laajuuden muokkaamisen jälkikäteen.
  • Sisääntulo gain: +3 - +43 dB
  • Lue lisää
Picture
Boya BY-DM100 Plug-in
  • Suuntakuvio: hertta
  • USB-C -liitäntä Android-laitteille​
  • Taajuusvaste: 25 - 20 000 Hz
  • Lue lisää
Picture
Rode VideoMic Me
  • Suuntakuvio: hertta
  • Taajuusvaste: 100 - 20 000 Hz​
  • Lue lisää
Tässä on vain muutama vaihtoehto monista. Mikrofonia ostaessa kannattaa miettiä mitkä ovat itselle olennaisia ominaisuuksia ja mitkä ovat niin sanotusti "mukava lisä". 
0 Comments

Liikunnan edut laulajalle

3/6/2019

0 Comments

 
Picture
Liikunta on laulajalle tärkeää, sillä sen avulla sekä pysymme vahvoina että opimme tuntemaan ja hallitsemaan lihaksemme. Esiintyvälle artistille eduksi on myös se, että jos konsertin aikana on paljon liikettä, tanssia tai välispiikkejä, kunto kestää loppuun saakka ja hengästyminen ei vie tehoa kappaleen tulkinnalta. Mitä haastavampi kappale, sitä oleellisempaa on tietää miten voimme tukea laulua ja välttää äänen käheytymisen ja/tai väsymisen.
Olet varmaan kuullut puhuttavan, että yksi tärkeimmistä asioista laulajalle on tuki. Tuki on kaikessa yksinkertaisuudessaan uloshengityksen pidättelyä, joka tehdään aktivoimalla eri lihasryhmiä saaden aikaan jatkuvaa liikettä kuviteltua vastavoimaa vastaan. Tuki on itsessään erittäin laaja osa-alue sekä laulajalle yksilöllinen. Tässä kirjoituksessa en käsittele eri tapoja tukea laulua vaan sitä, miksi säännöllinen liikunta edistää tuen hahmottamista.

Liikunta auttaa hallitsemaan omia lihaksia

Tuen käyttö on lihastyötä: laulaessa haluamme aktivoida lihaksia, jotka auttavat säätelemään ilman uloshengittämistä. Lienee varmaan sanomattakin selvää, että jos osaamme hallita tätä lihastoimintaa, äänentuotto helpottuu huomattavasti ja voimme käyttää taloudellisemmin tukea. Taloudellisuudella tarkoitan sitä, että laulajina emme halua tehdä liikaa töitä silloin kun laulaminen on helppoa. Haluamme, että meillä löytyy voimaa ja taito käyttää tukea silloin kun laulaminen on haastavaa tai emme ole ihan omalla mukavuusalueellamme.

Voimme rentouttaa lihakset helpommin
Silloin kun tiedämme mitkä lihakset tukevat laulua, voimme oppia myös huomaamaan milloin jännitämme niitä. Joskus myös stressaavat elämäntilanteet ja myös liikunta saattavat aiheuttaa tarpeettomia lihasjännityksiä. Tämän vuoksi on hyvä tietää, miten lihakset rentoutetaan. Näin varmistamme, että tuen liike säilyy koko kappaleen tai esiintymisen ajan ja voimme tulkita kappaleen niinkuin haluamme sen tulkita. 

On tärkeää muistaa, että lihakset voi oppia tuntemaan olematta sata kiloa penkistä nostava atleetti tai maratoonari. Riittää, että tunnet itsesi ja tiedät miten tuki toimii sinulle parhaiten.
0 Comments

Laulutunnille valmistautuminen: sanat mukaan paperilla vai sähköisesti?

19/5/2019

0 Comments

 
Picture
Laulutunnille kannattaa valmistautua valitsemalla kappale, jota haluaa laulaa, sekä ottamalla sen sanat mukaan paperilla. Vaikkakin teknologia lisääntyy ja ipadiin on tullut loistavia ohjelmia, on vanhanaikaisella "kynä ja paperi" tekniikalla vielä paljon etuja.

​Tässä sinulle neljä yleisintä syytä, miksi sanat kannattaa tuoda paperilla mukaan laulutunnille.
1. Voit tehdä merkinnät suoraan siihen kohtaan, jossa niillä on merkitystä
Voit toki kirjoittaa erilliselle vihkolle, että avaa suuta enemmän toisen säkeistön kolmannessa sanassa. Usein kuitenkin laulaessa keskitytään lukemaan sanoja ja muistiinpanovihkoon ei ehdi kurkkimaan. Tämän vuoksi merkinnät ovat tehokkaampia, jos nämä merkinnät kirjoittaa suoraan siihen kohtaan, missä se pitää tehdä.

2. Voit kirjoittaa itsellesi ohjeita mm. tulkintaan tai laulutyyliin liittyen
Haluatko tuoda jotain fraasia enemmän esille tai kenties kasvattaa kappaleen intensiteettiä säkeistö kerrallaan? Paperilla oleviin sanoihin on helppo tehdä itselle ohjeita ja tätä kautta laulaessa sanoja silmäillessä muistat miten sinun oli tarkoitus laulaa kappale. 

3. Jos kirjoitat sanat käsin, ne jää silloin paremmin mieleen
Tuntuuko kappaleen sanojen oppiminen hankalalta? Kun kuuntelet sanat suoraan kappaleesta ja kirjoitat ne itse ylös paperille kynällä, olet askelen lähempänä sanojen ulkoa muistamisessa. Voit lukea täältä lisä vinkkejä siihen, kuinka opetella kappaleen sanat ulkoa.

4. Kun tuot sanat itse, ne ovat varmasti oikein ja ilman kirjoitusvirheitä
Laulutunnilla on turhaa käyttää aikaa sanojen oikolukemiseen ja usein valitsenkin tulostettavaksi ensimmäiset sanat, jotka näyttävät olevan suht oikeat. Sanoissa voi siis olla pientä heittoa oikeinkirjoituksessa sekä säkeistöjen järjestyksessä. 

Jos olet löytänyt ohjelman, jolla voit lisätä lennosta merkintöjä PDF-dokumenttiin tai word/pages -tiedostoon, niin anna palaa! Tärkeintä on se, että merkinnät ja muistiinpanot saadaan kappaleessa siihen kohtaan, mistä niissä on eniten hyötyä. 

0 Comments

Miksi laulajalla kannattaa olla oma mikrofoni?

6/5/2019

0 Comments

 
Picture
On erittäin yleistä, että laulajat kuljettavat keikkamatkoilla mukana omaa mikrofoniaan. Oletko keikkailua aloittava laulaja, joka pohtii oman mikrofonin ostamista treenikämpälle tai keikoille? Oletko kenties jo ostanut oman mikrofonin, mutta se jää treenikämpälle keikkojen ajaksi? Tässä sinulle kolme syytä, miksi sinun kannattaa kuljettaa omaa mikrofonia keikoilla. Siitäkin huolimatta, että keikkapaikalla on äänimies ja hänen äänentoisto.
1. Tiedät miten oma mikrofoni toimii
Tunnet oman mikkisi herkkyyden ja sen pienet kommervenkit, joten keikka tuntuu alusta asti varmemmalta. 

2. Hygienia
Et voi tietää kuka toiseen mikkiin on viimeksi laulanut ja milloin sitä on putsattu. Hyväkin mikki voi "mennä tukkoon", jos tarpeeksi moni laulaja on siihen laulanut ilman että sitä puhdistetaan välillä. 
​
3. Varmuus saundista
Itse tuotu mikki sopii aina omalle äänelle. Kaikki mikit saa säädettyä pääsääntöisesti itselleen sopivaksi. Kannattaa kuitenkin nähdä vaivaa ja etsiä mikki, jossa pääsisi mahdollisimman vähällä säätämisellä.

Oma mikrofoni ei ole ainoastaan helppo tapa lisätä mukavuutta keikoilla ja treeneissä vaan myös avain stressittömämpään sound checkiin silloin kun aika on kortilla. Tämä siksi, että tiedät kyseisen mikrofonin olevan sinulle sopiva ja se tuo esille toivomiasi puolia äänestäsi. Laulutunneille voit tuoda mukanasi oman mikrofonisi, niin voimme opiskella mikrofonitekniikkaa ja miten erilaiset säädöt vaikuttavat siihen.

Kiinnostaako lukea mikrofoneista lisää? Lue tästä:
​Mikrofonitekniikka ja äänentoisto -  LUE TÄSTÄ!
 Uusi mikrofoni hankinnassa? - LUE TÄSTÄ!
0 Comments

Kesän laulutunnit on nyt varattavissa!

1/5/2019

0 Comments

 
Kesällä laulamaan pääsee kesä-ja heinäkuussa maanantaisin, tiistaisin ja keskiviikkoisin. Lomalla olen 4.-11.6.2019 ja 25.-29.7.2019. 

Varaa oma aikasi täältä!
Picture
0 Comments

Ammattilaiselta artistille: Valokuvaaja Maria Kimalle

29/4/2019

 
Artistille ammattilaiselta -sarja esittelee artistille elintärkeitä yhteistyökumppaneita ja kertoo heidän näkökulmastaan onnistuneen projektin tai työn vaiheita ja toimintatapoja. Tässä sarjassa ammattilaiset antavat artistille vinkkejä sekä ajatuksia siihen, miten yhteistyöstä saadaan mahdollisimman hedelmällinen ja tuottoisa. Ensimmäisenä haastattelun antoi helsinkiläinen valokuvaaja Maria Kimalle.

Maria Kimalle

Kertoisitko itsestäsi ja työstäsi?
Olen helsinkiläinen valokuvaajatar. Taiteilijanimeni on Maria Kimalle. Kuvaamiani kuvia olet voinut nähdä artistien omilla taiteilijasivuilla, levynkannessa, lehdissä, keikkajulisteissa, näyttelyissä ja promomateriaalissa. Kamerani edessä on ollut niin pin-up-malleja, burleski-artisteja, taiteilijoita kuin muusikoitakin. Liikun mielelläni kamerani kanssa pääkaupunkiseudulla ja joskus kauempanakin. Tällä hetkellä minulla on studio käytössäni Helsingin Tapanilassa. Sen lisäksi olen kuvaajana PinUpHelsingin tiimissä ja mitä erilaisimmissa kuvauspaikoissa kuvauspäivien myötä.
Picture
Suhtaudun valokuvaukseen intohimolla ja se näkyy ottamissani kuvissa. Aloitan puolivuosittain tai vähintäänkin vuosittain uusien innostavien kuvausprojektien kanssa kehittämään osaamistani ja kokemustani kuvauksen saralla. Tällä hetkellä minua inspiroi mieskuvaus ja aloitinkin vuoden 2018 loppupuolella mieskuvaprojektin, joka jatkuu ainakin kevään 2019 ajan. Etsinkin kamerani eteen vielä muutamia mielenkiintoisia, ilmeikkäitä kasvoja, parrakkaita miehiä, särmikkäitä piirteitä, charmikasta harmautta.
Picture
Malli: DJ Kool Ski / The Master Brothers. Valokuva: Maria Kimalle
Miten kuvauksiin tulisi valmistautua?
Mieti, millaisena haluat nähdä itsesi kuvissa ja kokoa vaatetuksesi ja tyylisi sen mukaisesti. Voit vaikkapa ottaa kuvauspaikalle pari vaihtovaatetta mukaan, jos muutatkin mielesi asun suhteen tai haluat jonkun yksityiskohdan erilaiseksi, tai jos alkuperäinen asu ei toimikaan kuvissa halutulla tavalla. Vaatteet kannattaa silittää ennen kuvausta ja irtonukat/-hiukset poistaa vaatteista vaikkapa teipillä. Kuvaajana arvostan huolella laitettuja hiuksia/partaa/meikkiä, jolloin kuvien jälkikäsittely on nopeampaa ja itse kuvaustilannekin sujuu leppoisammin. Kuvaukseen kannattaa varata aikaa vähintään tunti, mielellään kaksi.
Minkälaisia ohjeita kuvaaja toivoo artistilta?
Etukäteispalaveri joko ihan livenä, puhelimessa tai sähköpostilla antaa hyvän perustan kuvauksille. Jos sinulla on mielessä selkeä visio, mitä haluat, voit kerätä inspiraatiokuvia esim. Pinterestiin tai piirtää oman visiosi. Tutustu myös kuvaajan editointikäsialaan, jotta tiedät millaista editointia voit häneltä odottaa tai pyytää.



Picture
Mitkä ovat kuvaajan parhaat vinkit kuvattavalle?
Parhaita kuvia saadaan, kun et liikoja jännitä kameran edessä ja muistat vaihtaa asentoa hivenen aina kameran sulkijan räpsähdyksen tai salaman väläyksen jälkeen. Pienikin asennonmuutos saattaa tehdä kuvaan juuri sen oikean jutun ja kuvasta tulee suosikkikuvasi. Hymyä ja naurua ei kannata pidätellä, ettei kasvojen ilmeistä tule väkinäisiä. Mielummin annat ilon pulppuilla muutamassa kuvassa. Kyllä niitä vakavailmeisiäkin kuvia sitten saadaan, jos niitä oli tarkoitus kuvata. Kuvissa tärkeää on hyvä ryhti, ei sellainen sotiaallinen - ellei sellaista juuri haeta - vaan sellainen, jossa kannat oman kehosi luontevasti.  Tarvittaessa neuvon sinua, missä pitää käsiä, mihin katsoa, miten istua tai seistä ja muistuttelen ryhdistä, leuan asennosta ja milloin mistäkin.


Maria Kimalteen kuviin voit tutustua täältä:
Facebook: https://www.facebook.com/mariakimalle/ 
Instagram: https://www.instagram.com/mariakimalle/

​
Yhteydenotot: maria.kimalle@gmail.com

Kööpenhaminan terveiset, viimeisiä viedään!

15/4/2019

0 Comments

 
Palailin hetki sitten Kööpenhaminasta nauttien täysin rinnoin koulutukseni toiseksi viimeisestä lauluopettajaseminaarista. Matka oli erittäin antoisa monin puolin, sillä mukanani toin muun muassa ison kasan erilaisia vinkkejä ja työkaluja laulun efektien hallintaan. Kun kolme perusperiaatetta, moodit ja äänenväri ovat hallussa, ovat efektit loistava keino viedä ilmaisua eteenpäin ja korostaa oleellisia osia kappaleesta. Viime aikoina ykstyistunneilla laulajat ovat olleet erittäin kiinnostuneita esimerkiksi särö-efekteistä ja tämä viikonloppu oli aivan loistava hetki täydentää ja päivittää sen alan viimeisimmät tutkimustiedot takataskuun. Erittäin mielenkiintoinen ja työntäyteinen seminaari on siis takana! 

Valmistuminen häämöttää ja viimeinen reissu Kööpenhaminaan tulee pian, jo kesäkuussa! Silloin lennän kotiin valtuutetun Complete Vocal Technique -laulunopettajan tutkinnon kanssa. Huikeaa, miten aika vierii! Nähdään tunneilla!

Terveisin,
​Saara
0 Comments

Millainen on voimakas ääni?

9/4/2019

0 Comments

 
Picture
Laulajina haluamme tuoda voimaa ja tulkintaa lauluumme ja kertoa tarinaa, joka resonoi kuuntelijassa. Haluamme saada kuuntelijamme tuntemaan ja kokemaan kappaleen. Haluamme luoda mielikuvia ja herättää tunteita. Voimakas tulkinta kuitenkin usein yhdistetään turhan herkästi äänenvoimakkuudeltaan kovasti laulettuun fraasiin. Äänestämme löytyy todella paljon eri nyansseja, joita voimme korostaa eri tavoin muokkaamalla kyseessä olevaa fraasia ja sitä ympäröiviä osioita.
Näin käytännön esimerkkinä voimme varmasti samaistua tilanteeseen, jossa keskellä oikein tunteikasta riitaa toinen kuiskaa "aivan sama, et kuitenkaan välitä". Voin taata, että tämä kuiskaus on voimakas ja herättelee paljon enemmän kuin huutaminen. Mitä voimme laulajina tehdä, jotta tietystä fraasista tai kohdasta kappaleessa tulee voimakas? Tässä muutama esimerkki, joita voimme miettiä tulkintaa ajatellen.

Laulatko metallisella vai hennolla saundilla?
Jos jotain kohtaa haluaa tuoda esille, loistava tapa tehdä se on vaihtaa moodia. Pehmeän saundin jälkeen esimerkiksi huudahtava overdrive tulee vahvasti esille. Myöskin kuiskauksenomainen tulkinta voi olla hypnotisoiva äänenvoimakkuudeltaan keskivahvan osuuden jälkeen.

Voisiko äänensävyn muutos tuoda lisää syvyyttä?
Laulatko tummalla vai vaalealla äänensävyllä? Mitä tapahtuu, jos vaalentaisit äänensävyä verrattuna muuhun kappaleeseen? Entä jos tummentaisit sitä?

Laulatko koko ajan samalla rytmiikalla?
Jos laulat sanat yhteen legatomaisesti, voi esimerkiksi sanojen selkeämpi rytmittäminen ja konsonanttien painottaminen tehdä eloa kappaleeseen ja tätä kautta tehdä siitä voimakkaamman? Sama toimii myös toiseen suuntaan: jos normaalisti rytmität laulua paljon, voi sanojen "liimaaminen" toisiinsa luoda erilaista vaikutelmaa.

Tiedätkö mistä laulat?
Tiedätkö kuka kappaletta laulaa, kenelle ja miksi? Mitä kappaleella halutaan tuoda esille? Miten kappaleen draaman kaari rakentuu? Nyanssit tulevat kappaleeseen aivan eri tavalla, kun tiedät ja tunnet mistä laulat.

Tässä oli vain muutama esimerkki. Vaihtoehtoja ja tapoja on yhtä monta kuin laulajia!
Valitse se, mikä toimii sinulle ja mikä kuulostaa omaan korvaan sopivalle vaihtoehdolle. 

​Mitä sinä teet silloin, kun haluat luoda voimaa kappaleeseen?
0 Comments

Miksi liikunta on tärkeää laulajalle

2/4/2019

0 Comments

 
Picture
Liikunta on meille tärkeää laulajina, koska sen avulla pysymme vahvoina mutta myös opimme tuntemaan lihaksemme. Miksi lihasten tunteminen on meille eduksi? Kysymys on yksinkertaisesti siitä, että mitä paremmin tunnemme lihaksemme, sen paremmin voimme valjastaa niiden voiman käyttöömme. Mitä haastavampia kappaleita lähdemme harjoittelemaan, sitä oleellisempaa on tietää miten voimme tukea laulua ja välttää äänen käheytymisen tai väsymisen.
Tuen käyttö on lihastyötä
Tukiessamme laulua aktivoimme lihaksia, jotka auttavat säätelemään ilman ulostuloa. Lienee varmaan sanomattakin selvää, että jos osaamme säännellä tätä lihastoimintaa, äänentuotto helpottuu huomattavasti. Näin saamme tuen haastavissa kappaleissa tasapainoon helpommin ja pystymme etenemään kohti haastavampia kappaleita. 

Voimme rentouttaa lihakset helpommin
Silloin kun tiedämme mitkä lihakset tukevat laulua, voimme oppia myös huomaamaan milloin jännitämme niitä. Joskus myös stressaavat elämäntilanteet saattavat aiheuttaa tarpeettomia lihasjännityksiä. Tämän vuoksi on hyvä tietää, miten lihakset rentoutetaan. Myös keikkasetin aikana ja jopa kappaleen sisällä on hyvä osata rentouttaa lihakset esimerkiksi soolojen aikana, jottei laulamisesta tule tarpeettoman raskasta.

Lihakset voi oppia tuntemaan olematta atleetti tai maratoonari: riittää, että tiedät miten tuki toimii sinulle parhaiten, jotta voit laulaa haluamiasi kappaleita. 
0 Comments
<<Previous
Forward>>

    Kategoriat

    All
    Äänenhuolto
    Ammattilaiselta Artistille
    Artistius
    CVT
    Efektit
    Flunssa
    Helsinki
    Laulaminen
    Laulupaja
    Laulutekniikka
    Mieli
    Mikrofonitekniikka
    Motivaatio
    Tarjoukset
    Tekniikka
    Tiedotus
    Tuotearviot
    Vuosikertomus
    Workshopit

    Arkisto

    December 2022
    December 2019
    November 2019
    September 2019
    July 2019
    June 2019
    May 2019
    April 2019
    March 2019
    January 2019
    December 2018
    November 2018
    October 2018
    September 2018
    July 2018
    June 2018
    May 2018
    April 2018
    March 2018

    RSS Feed

Rockin' Bird Vocals

Saara Mustonen
puh. +358 44 077 9677
info@rockinbirdvocals.com
y-tunnus: 2845147-9
  • Etusivu
  • Laulu- ja puhetunnit
    • Hinnasto
  • Varaa tunti
  • Saara
  • Blogi
  • Ota yhteyttä
  • English